Ludwig von Misese pärand

Mises on ise enda kohta ütelnud: “Kuidas keegi käitub vältimatu katastroofi puhul on temperamendi küsimus. Keskkoolis, nagu oli kombeks, valisin ma oma motoks Vergiliuse fraasi: Tu ne cede malis sed contra audentior ito. Ära alistu kurjusele vaid hakka sellele üha julgemalt vastu. Ma meenutasin neid sõnu sõja kõige pimedamal tunnil. Ikka ja jälle olin sattunud olukordadesse, kust mõistlik kaalutlemine ei suutnud leida pääseteed; aga siis sekkus ootamatu, ja sellega kaasnes lunastus. Ma ei kaotanud julgust ka nüüd. Ma tahtsin teha kõike, mida majandusteadlane võiks teha. Ma ei väsinud ütlemast seda, mida teadsin olevat tõsi.”

“Otto Bauer oli liiga tark mitte mõistmaks, et mul oli õigus, kuid ta ei andestanud mulle kunagi selle eest, et ma muutsin ta Millerandiks. Tema kaasbolševike rünnakud tabasid kodu lähedalt, kuid ta suunas oma vaenulikkuse oma vastaste asemel minule. Jõulise vihkajana valis ta alatud võtted mu hävitamiseks.”

Vabadus ja majandusteadus: Ludwig von Misese pärand (38 minutit)