Ludwig von Mises Institut Deutschland

Uus nädal algas huvitava uudisega. Nimelt asutati Saksamaal järjekordne Misese nime kandev instituut – Ludwig von Mises Institut Deutschland, pikendades viimastel aastatel ilmavalgust näinud sarnaste vaadetega mõttekodade nimekirja veelgi. Asutamisteate järgi on instituudi eesmärgiks eelkõige Ludwig von Misese õpetust järgiva austria koolkonna poolt viljeletava liberaal-libertaalse majandus- ja ühiskonnaõpetuse levitamine ja õpetamine päevakorraliste küsimuste käsitlemiseks. Selle raames plaanitakse avaldada nii kirjatükke kui ka videomaterjali oma kodulehel.

Instituudi presidendiks nimetati Thorsten Polleit ja juhatajaks Andreas Marquart. Akadeemilise poole pealt nõustavad Philipp Bagus, Juan Carlos Rey, Hans-Hermann Hoppe ja Guido Hülsmann.

Kuna vähemametlikul kujul on varasemalt juba mõnda aega tegutsetud võib instituudi veebist leida parajal määral videosid ja artikleid. Avaldatud autorite seast leiab ka tuntuid klassikuid nagu Mises, Hayek, Rothbard ja teised. Siinsetel saksa keele oskajatel tasub sellele materjalile kindlasti pilk peale heita.