Ennustamine 2013

020113romerbernsteinJan20132-600x348

Mises Circle Tallinn püüab tänavugi ennustada mõningaid majanduslikke ja poliitilisi trende ja sündmusi, mis võiksid käesoleva aasta lõpuks aset leida. Kuigi prognooside tegemine on veidi viibinud ei ole olukord siiski veel lootusetu. Enamus aastast on alles ees ja midagi põhjapanevat, mis prognoose oluliselt mõjutaks, pole juhtunud.

Paralleelselt MCT liikmetega pakume võimalust oma ennustamisoskusi proovida teistelgi huvilistel. Pärast avaldame muidugi ka ülevaate kõigist ennustustest ja tulemustest. Siis saab praalimisõigusedki korralikult laiali jagada.

Ankeedi enda leiate siit. Enamusele küsimustest sai lisatud ka täpsustav link ja kommentaar selle kohta, mida täpselt teada soovime. Samuti kasutame neid allikaid hiljem tulemuste kindlaks tegemiseks. Need küsimused , millele midagi lisatud pole, peaksid olema niisamagi piisavalt selged.

Vastuseid küsimustikule ootame Hayeki sünnipäevaks 8. maiks (k.a.).

P.S. Hoolimata sellest, et ennustamine pole täppisteadus, püüame tulevikus siiski juba varakult valmis olla.